Знайти на Блозі

недеља, 9. октобар 2011.

Несподівана смерть


Несподівана смерть




«Вісник», ч. 2. 2009 р. Товариство плекання української культури «Коломийка», Сремська Митровица

Петро Ляхович


Вічная память!   о.Стефан Пітка

Ніколи Вас не забудемо!
Товариство  плекання української культури „Коломийка”

Останнє прощання

     На той сумний день, коли мав бути похорон покійного о. Стефана Пітки, церква Вознесення Господнього у Сремській Митровиці була переповнина людьми, котрі бажали іще один раз попрощатися із своїм парохом, товаришем, керівником, дорадником, братом...
     Готувалася Заупокійна Служба Божа. Тіло о.Стефана лежало у відкритій трунві на середині церкви. Біля трунви багато квітів. Сумна тиша. Всі дивляться на Покійного та не можуть вірити, що ця смерть прийшла так несподівано і забрала нам таку улюблену людину. Священники готуються до Служби: Греко-католицькі з Воєводини, Босні, Хорватії; Серпскі-православні, Римо-католицькі з Сремської Митровиці та Сестри Василіянки з Осєку. Сестри починають тихо співати стих: „Ісусе, Сину Божий, помилуй нас грішних!” Спів спочатку був тихий, а коли і інші приєднувалися до співу, то він почав звучати сильніше та ще сумніше. Сльози лились а в грудях стискало. Служба Божа скінчилася, всі хотіли ще раз поцілувати о.Стефана.  Прощальні промови виголосили п. Іван Терлюк, о. Едвард Шпанович, о. Ґоліян, о. Михайло Малацко, а від імені парафіян та членів Товариства „Коломийка” п. Петро Ляхович.
о. Стефан Пітка помер. Люди тиснуться коло його тіла попрощатися у греко-католицькій церкві Вознесення Господнього у Сремській Митровиці.

     Люди носили о. Пітку три рази навколо церкви, бо Отець дуже любив процесії. Усі хотіли хоч трохи помогти у останьому обході о. Пітки навколо своєї церкви, де Він служив 30 років.
    Потім усі поїхали автобусом до Інджії, де відслужена Служба Божа у церкві „Успіння Богородиці”.
    Отець Стефан Пітка похований на міському цвентарі біля своїх батьків, котрих за життя дуже любив, шанував та дбав про них...

Нема коментара:

Постави коментар